Uprzejmie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do wzięcia udziału w VI edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”.
Organizatorami konkursu są: Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, Centrum Informacji Europe Direct Warmia i Mazury.
Celem konkursu jest zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego, opublikowanie ich w broszurze „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” oraz promocja jedynych w swoim rodzaju potraw i produktów specyficznych dla dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.
Konkurs będzie przebiegał w III etapach:
- I etap , nominacja do finałów subregionalnych konkursu.
Zgłoszenia należy nadsyłać do dnia 25 października 2011 r. na adres:
- uczestnicy indywidualni:
Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza
Al. Marszałka Józefa Piłsudskiego 32
10-578 Olsztyn
tel./fax: 0 89535 48 43
- przedsiębiorstwa i szkoły:
Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Departament Polityki Jakości
ul. Emilii Plater 1
10-562 Olsztyn
tel. 0 89521 98 50
fax: 0 89521 98 59
e-mail: biz@warmia.mazury.pl
z dopiskiem: “Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”
- II etap , finały subregionalne konkursu odbędą się 05.11.2011r. w Ełku oraz 19.11.2011r. w Szczytnie i 26.11.2011r. w Elblągu.
- II etap , finał regionalny konkursu dla laureatów I miejsc edycji subregionalnych 03.12.2011r. w Olsztynie.
Zgłoszenia oraz szczegółowy regulamin konkursu można znaleźć na stronach:
Liczymy na Państwa zainteresowanie tym konkursem.