Tradycyjnie w okresie przedświątecznym w Zespole Szkół w Pasłęku, a dokładnie w Technikum Hotelarskim można poczuć zapach zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Przedświąteczne warsztaty kulinarne zapraszają młodzież do samodzielnego przygotowania dań naszej tradycyjnej kuchni w lekko zmodyfikowanym, zdrowym wydaniu.
Potrawy są przygotowywane w czasie rzeczywistym pod czujnym okiem nauczyciela przedmiotów zawodowych. Każdy z uczniów będzie miał okazję nauczyć się jak przygotować świąteczny barszcz czerwony, upiec mięso oraz lepić wspaniałe świąteczne pierogi. Nie zapomnimy też o słodkościach typowych dla świątecznego stołu. Zapach zbliżających się świąt będzie rozchodził się po szkole przez cały przedświąteczny tydzień.
W głosowaniu na najpopularniejsze danie wigilijne wygrały pierogi. Każdy z nas zna smak wigilijnych pierogów. Wszystkie smakują wyśmienicie, ale najlepsze są zawsze te od mamy lub babci. Tym razem na bazie rodzinnych przepisów każdy uczeń przygotował swoją wersję. W ten sposób uzyskaliśmy prawdziwy Festiwal Świątecznych Pierogów. Samodzielnie przygotowany posiłek smakuje lepiej i jest okazją do pokazania swoich kulinarnych talentów. Mamy okazję poznać różne smaki oparte na odmiennych sposobach przyprawiania farszów i przygotowaniu ciasta pierogowego. Wszystkie smakowały wyśmienicie. Zapraszamy zainteresowanych gimnazjalistów nauką w Technikum Hotelarskim do udziału w naszych warsztatach
W imieniu uczestników warsztatów mam przyjemność złożyć wszystkim czytającym: Najlepsze życzenia, szczęścia, pomyślności, na Wigilię gości i samych pyszności.
Wiktoria I TH
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
- Title Title
https://powiat.elblag.pl/nb/strona-glowna-2/4697-swiateczne-warsztaty-kulinarne#sigProIdbf14544e37