27 listopada 2025 r. w Zespole Szkół Ekonomicznych i Technicznych w Pasłęku odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne zorganizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w Olsztynie. Zajęcia poprowadził pan Dariusz Baryga wraz z panią Joanną.
Pan Dariusz Baryga to doświadczony kucharz, prywatny szef kuchni i ekspert kulinarny, znany z licznych wystąpień medialnych i profesjonalnych pokazów. Wspólnie z żoną, Aleksandrą Juszkiewicz — zwyciężczynią 9. edycji MasterChef Polska — prowadzi Pracownię Kulinarną Juszkiewicz & Baryga w Giżycku.
W warsztatach uczestniczyli uczniowie klas I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych. Pod okiem mistrza przygotowywali farszynki z mięsem mielonym, serwowane w aromatycznym sosie z pieczarek jasnych i ciemnych, z dodatkiem śmietany, koperku oraz jajka w koszulce.
Zajęcia były nie tylko świetną lekcją gotowania, lecz także inspirującym spotkaniem z profesjonalizmem, kreatywnością oraz prawdziwą pasją do kuchni. Młodzież zdobyła nowe umiejętności, cenne wskazówki i motywację do dalszego rozwijania talentów.
Możliwość udziału w warsztatach to dla naszej szkoły ogromne wyróżnienie, ponieważ tylko wybrane placówki mają szansę uczestniczyć w takim projekcie.
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
-
Title
Title
https://powiat.elblag.pl/nb/strona-glowna-2/10762-warsztaty-kulinarne-w-zseit-z-kowr#sigProIdd379680730
Inf. ZSEiT Pasłęk, M. Kucińska
Powiat Elbląski




